Hier tot aan mijn pensioen werken? Waar kan ik meteen tekenen?

Na zijn eerste bezoek bij Maselis wist procesoperator Philip het meteen: “hier wil ik blijven tot aan mijn pensioen.”

Meteen overweldigd door het bedrijf

Als het aan Maneblusser Philip ligt, blijft hij bij Maselis tot aan zijn pensioen. Het was zijn eerste liefde die ‘m van Mechelen naar het mooie West-Vlaanderen bracht. Philip zette grote ogen op toen hij voor het eerst bij Maselis over de vloer kwam. “Ik was meteen overweldigd door de toren van de haverpellerij, dit bleek het hoogste gebouw van Roeselare. Doorgaans zit je als operator in afdelingen waar je bij wijze van spreken helemaal afgesloten bent van de wereld, waar je geen enkel raam bespeurt en waar het allerminst proper is. Dat was hier helemaal anders.”

En dat was niet het enige dat Philip over de streep trok om voor Maselis te kiezen. “De eerste persoon die ik ontmoette was François, een gepensioneerde oud-medewerker van Maselis. François was al een tijdje in pensioen, maar springt tot op de dag van vandaag nog altijd in waar nodig. Toen wist ik het zeker. Je kunt hier effectief tot aan je pensioen blijven werken én zelfs daarna nog altijd.”

Philip voelde zich meteen thuis bij Maselis. Het innovatieve karakter en de duurzame visie van het bedrijf vormen een extra meerwaarde. “Maselis neemt een maatschappelijke rol op. Zo worden haverdoppen hergebruikt en verwerkt tot brandstof voor het bedrijf. Er wordt ook geïnvesteerd in energiezuinige machines zoals een bioketel.”

"Hier wil ik blijven tot aan mijn pensioen."

Philip, Operator

Weekendwerk, koren op Philips molen

Philip werkt in de vaste weekendploeg en zou zich geen leven meer zonder weekendwerk kunnen voorstellen. “Je krijgt een volwaardig loon om twee dagen per week te werken. Ok, je werkt in shiften van 12 uur maar de tijd vliegt voorbij, geloof me maar. Je kunt zelfs op vakantie gaan zonder verlof in te zetten. Zo nam ik ooit eens op een maandagmorgen het vliegtuig richting Spanje. Ik genoot er vijf dagen van de Spaanse zon en kwam op vrijdagavond terug. Dat kon perfect want mijn volgende shift startte pas op zaterdag om 17u. Ik kon zelfs nog uitslapen na mijn reisje. Als je bijvoorbeeld tijdens de week werkt, kan dat allemaal niet. Weekendwerk heeft z’n nadelen, maar je moet zeker ook de voordelen ervan bekijken.”

Ontdek wat de collega's van Philip drijft

Waarom kiezen voor Maselis?

Werkzekerheid

Maselis bestaat bijna 200 jaar, met een blijvende honger naar meer granen. Praktisch voortdurend zijn we productiecapaciteit aan het uitbreiden om onze bestaande en nieuwe klanten te helpen groeien. Als producent van basisproducten voor kleine en grote voedingsbedrijven in binnen- en buitenland blijven we er in slagen om jaarlijks te groeien.

Interessante ligging

Onze productie is gelegen nabij het station van Roeselare, ideaal om files te vermijden. Kom je toch met de auto, de op- en afritten van de autosnelwegen richting Kortrijk of Brugge zijn 10min verderop. Uiteraard verwelkomen we fietsers met een ruime fietsenstalling en het Roeselaarse stadscentrum is dichtbij voor aankopen of een terrasje te doen.

Nieuwste technologieën

Binnen Maselis zijn we steeds op zoek naar de nieuwste technologieën op de markt om onze kwaliteitsstandaard te verhogen, moeilijke of repeterende taken te automatiseren en onze groei te helpen vooruitduwen. Industrie 4.0? Wij zijn al begonnen!

Bekijk onze vacatures

Ben jij ook 100% graandioos?

Bekijk onze vacatures

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!