“Open communicatie en realistische planning”

Van operator aan de stortput tot ploegchef van de vlokkerij. Andy maakte 2 jaar geleden de switch. Hij kent de productieflow bij Maselis ondertussen door en door. “Elke operator helpt mee garanderen dat de bestellingen tijdig klaar staan voor onze klanten. Mijn taak is in de eerste plaats de planning realistisch op te stellen”, legt Andy uit.

Pijnpunten detecteren en kansen verzilveren

Proactieve medewerkers tillen Maselis als productiebedrijf naar een hoger niveau. Zeker mensen met een visie, zoals Andy. Als ploegleider doet hij namelijk zoveel meer dan enkel de productieplanning opstellen. “Ik probeer de operatoren in mijn team zo goed mogelijk te begeleiden in hun taken. Opleiden, pijnpunten aanpakken, optimalisaties zoeken: in overleg streven we voortdurend naar verbetering.”

Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe jobtrainingskaart voor nieuwkomers. Die bevat parameters voor kennis en vaardigheden. Dat maakt een betere screening en individuele opleiding voor bepaalde handelingen mogelijk. “Om als team te blijven groeien”, benadrukt Andy.

Je baas die je fietsploeg sponsort uit eigen overtuiging, best bijzonder.

Andy, ploegchef

Meer dan het bedrijf alleen

Dat Andy de kans kreeg om door te groeien binnen het bedrijf en een functie in een dagsysteem te krijgen is ongetwijfeld een troef voor hem. Toch zijn er minstens evenveel andere redenen op en naast het werk die Maselis volgens hem tot topbedrijf maken voor zijn medewerkers.

“Van kleine dingen zoals gratis fruit op het werk tot grote activiteiten na het werk”, legt Andy uit. “Zo gingen we met het volledige bedrijf op reis en waren onze partners ook uitgenodigd. Bovendien steunt Patrick Maselis met plezier lokale verenigingen. Zo kan mijn eigen fietsploeg op sponsoring rekenen en ondersteunt hij de organisatie van een jaarlijks fietsevenement voor de collega’s. Als blijk van waardering en met oprecht respect voor zijn personeel.”

Ontdek wat de collega's van Andy drijft

Ben jij ook 100% graandioos?

Contacteer ons

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!